Boek een vliegreis naar Florence Vlucht

Florence is de hoofdstad van het Italiaanse gebied Toscane. Het is de dichtstbevolkte stad van Toscane, met 383.084 inwoners in 2013, en meer dan 1.520.000 in de grootstedelijke zone. Florence was een brandpunt van middeleeuwse Europese uitwisseling en terug en een van de rijkste stedelijke gemeenschappen van die tijd. Het wordt gezien als de oorsprong van de Renaissance, en wordt wel “het Athene van de Middeleeuwen” genoemd. Een turbulente politieke geschiedenis omvat tijden van bestuur door de intense Medici-familie en verschillende religieuze en republikeinse onlusten. Van 1865 tot 1871 was de stad de hoofdstad van het laat gevestigde Koninkrijk Italië. De stad trekt jaarlijks een groot aantal reizigers en het historisch centrum van Florence werd in 1982 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De stad staat bekend om haar manier van leven, Renaissance vakmanschap en techniek en monumenten. Wilt u deze bestemming bezoeken? Boek dan uw vliegtickets naar Florence online!

Te bezoeken plaatsen

1 CATHEDRAAL VAN SANTA MARIA DEL FIORE EN PIAZZA DUOMO: Piazza Duomo en de verzameling bouwwerken die het godshuis vormen, verzamelen een deel van de meest prominente Italiaanse fantasiefortuinen in één klein gebied. Als u het baptisterium, de ringtoren, het godshuis en de tentoonstellingsruimte bezoekt, ziet u een deel van de bekendste juweeltjes van vakmanschap en ontwerp van de beste specialisten van de Italiaanse Renaissance – Ghiberti, Brunelleschi, Donatello, Giotto en Michelangelo.

2 BATTISTERO DI SAN GIOVANNI (DOOPKAPEL VAN ST. JOHN): Van elk punt, binnen of buiten, de twaalfde eeuwse achthoekige doopkapel is een typisch juweeltje. De marmeren voorgevel, de ingewikkelde mozaïeken van de binnenkant en het vakmanschap dat erin is verwerkt, rechtvaardigen een hoge plaats op uw ranglijst. In ieder geval overtreffen de briljante bronzen platen die Ghiberti maakte voor de ingang van de kerk. Nergens is brons zo prachtig bewerkt als in deze Paradijspoorten.

3 PIAZZALE MICHELANGIOLO: Zo vaak fout gespeld als Piazzale Michelangelo dat zelfs het toeristisch materiaal van de stad het soms fout doet, is dit portaal boven de stad een verplichte stop voor bezoekende transporten, en de plek vanwaar elk van die ansichtkaartfoto’s van het gebedshuis zijn genomen. In het drukke vakantieseizoen is de beste tijd om het in relatieve rust te waarderen de late avond of vroege nacht; het is bijzonder mooi bij het vallen van de avond.

4 UFFIZI PALACE AND GALLERY: Misschien zijn er een paar die kunnen wedijveren voor de plaats van het Uffizi tussen de bescheiden groep van ’s werelds beste historische centra. De verzamelingen zijn verbluffend in hun verscheidenheid en kwaliteit, en ongeacht of vakmanschap niet uw fundamentele interesse is, moet u de kenmerken van de artistieke creaties hier zien.

5 PIAZZA DELLA SIGNORIA EN HET LOGGIA DEI LANZI: Dit uitgestrekte plein is sinds het begin in de veertiende eeuw het middelpunt van de energie in Florence – en misschien zelfs al eerder, want onder het asfalt zijn Etruskische en Romeinse resten gevonden. Tegenwoordig is het ook het sociale middelpunt, een geliefde ontmoetingsplaats vol toeristen en lokale bevolking. In het midden ervan staat de Neptunusfontein, aan de ene kant het Palazzo Vecchio, waar tot nu toe het stadsbestuur is ondergebracht. Tegen de massa van de Uffizi, die een kant van de piazza vormt, bevindt zich de Loggia dei Lanzi, een openlucht design tentoonstelling met een paar uitstekende stukken.

Beste tijd voor een bezoek

Florence heeft het hele jaar door zijn charmes, maar het kan warm en vochtig zijn in de reisperiode juli en augustus en aan de frisse kant van november tot maart. Wij zouden mei of oktober voorschrijven als bekende maanden.

Luchtvaart terminals Informatie

Florence Amerigo Vespucci Airport (FLR), Italië wordt bediend door tal van huishoudelijke en universele vliegtuigen die van en naar Florence reizen op weg naar een reeks doelen in Italië en heel Europa. Met twee primaire terminal structuren op Florence FLR Airport, vliegtuigen meestal aan boord van hun toegewezen terminals. De vertrekhal biedt plaats aan verschillende luchtvaartmaatschappijen uit heel Italië en belangrijke internationale vliegtuigen, en biedt plaats aan ongeveer 900 reizigers. De aankomsthal biedt voedsel aan ongeveer 1400 reizigers. De luchthaventerminal van Florence bevat twee fundamentele terminalstructuren, met 19 registratiewerkplekken en zes ingangen, die een groot aantal vliegtuigen bedienen.

Berichten gemaakt 35

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven