Freelance SEO Specialist

De Essentials van technische SEO


SEO is steeds complexer geworden nu zoekmachines zich blijven ontwikkelen en nieuwe technologieën opduiken. Om de nieuwste trends bij te houden en ervoor te zorgen dat je website zichtbaar is voor potentiële klanten, is het van cruciaal belang dat je een goed begrip hebt van technische SEO. Hier zijn vier van de belangrijkste elementen van technische SEO waarvan alle ondernemers en website eigenaren op de hoogte moeten zijn.

Robots.txt is een tekstbestand dat web crawlers vertelt welke pagina’s op je website wel en niet geïndexeerd moeten worden. Dit is een belangrijk onderdeel van technische SEO omdat het helpt ervoor te zorgen dat alleen relevante en hoogwaardige pagina’s door zoekmachines worden geïndexeerd

Canonicals zijn HTML tags die helpen voorkomen dat dubbele inhoud door zoekmachines geïndexeerd wordt. Dit is belangrijk want als er dubbele inhoud op je website staat, kan dat de ranking en zichtbaarheid van je pagina afzwakken. Canonicals worden bijvoorbeeld veel gebruikt in het geval paginering bij webshops


Hreflang tags zijn HTML tags die helpen om aan zoekmachines aan te geven in welke taal de inhoud van je website geschreven is. En bovendien of er nog versies van deze pagina zijn in een andere taal. Dit is essentieel voor websites die zich op meerdere landen of regio’s richten, want het helpt ervoor te zorgen dat de juiste versie van je website aan elke gebruiker wordt geserveerd.


301 redirects zijn server-side redirects die zoekmachines vertellen dat een pagina permanent naar een nieuwe URL verplaatst is. Dit is belangrijk als je de URL van een pagina om een of andere reden moet veranderen, want het zorgt ervoor dat gebruikers nog steeds de pagina kunnen vinden die ze zoeken en dat de ranking van je website er niet door wordt beïnvloed.


Technische SEO kan in het begin ontmoedigend lijken, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat je website zichtbaar is in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Zelfs een doorgewinterde developer is lang niet altijd ook op de hoogte van de essentiële elementen binnen zoekmachine optimalisatie. Een Freelance SEO specialist kan je helpen om het technische gedeelte van SEO te doorgronden. Door de vier hierboven besproken elementen te begrijpen en toe te passen, kun je gerust zijn in de wetenschap dat je website geoptimaliseerd is voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Berichten gemaakt 35

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven