De laatste trends in vloerkleden: Wat is hot en wat is not

Als je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed, vraag je je misschien af wat de laatste trends zijn. Ga je voor een traditioneel ontwerp, of voor iets moderners? In deze blogpost bekijken we enkele van de populairste tapijt trends van dit moment. We geven je ook enkele tips om het perfecte vloerkleed voor jouw huis te kiezen. Dus of je nu op zoek bent naar iets subtieler of iets gewaagds, lees verder voor de nieuwste trends op het gebied van vloerkleden!

Wat is nu in op het gebied van vloerkleden? 

Vandaag de dag gaat het bij vloerkleden om textuur, patroon en kleur. En hoewel je misschien denkt dat dat betekent dat je voor iets luids en gewaagds moet gaan, is dat niet altijd het geval. Veel van de huidige populaire vloerkleden zijn juist ingetogen.

Textuur is momenteel een grote trend. Vloerkleden met een noppenstructuur of verhoogde patronen zijn erg populair. Dit kan elke kamer interessanter maken, zonder al te overdreven te zijn.

Als je op zoek bent naar iets meer ingetogen, overweeg dan een vloerkleed met een geometrisch patroon. Deze kunnen subtiel of gedurfd zijn, afhankelijk van je voorkeur. Maar ze zijn zeker een van de populairste trends van dit moment.

Kleur is ook belangrijk bij vloerkleden. Op dit moment zijn gedempte  kleuren zijn erg populair. Dat betekent tapijten in grijstinten, blauw en groen. Maar dat betekent niet dat je geen tapijt in een gedurfde kleur kunt vinden als dat is wat je zoekt.

De flops van het moment

Er zijn altijd ook vloerkleden op de markt die helemaal niet in de eigentijdse stijl vallen. Deze vloerkleden zijn de flops van het moment. Als je er zeker van wilt zijn dat je vloerkleed stijlvol is, vermijd dan deze trends:

  • Te traditionele vloerkleed vormen. Dat betekent geen ovale of rechthoekige vloerkleden. Ga in plaats daarvan voor iets moderners als een vierkant of een cirkel.
  • Ruches en franjes. Deze waren vroeger misschien populair, maar zijn nu zeker uit de mode.
  • Saaie kleuren en patronen. Vergeet niet dat tapijten moeten draaien om textuur, patroon en kleur. Als een van deze elementen ontbreekt, zal het waarschijnlijk niet populair zijn. 

Het perfecte vloerkleed voor jou

Nu je weet wat de trends zijn van het moment, is het tijd om te kijken welk vloerkleed de perfecte match is voor jou. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden:

  • Als je iets wilt dat een statement maakt, ga dan voor een tapijt met een luid patroon of felle kleur.
  • Als je op zoek bent naar iets meer ingetogen, kies dan een tapijt met een geometrisch patroon.
  • Textuur is altijd populair, dus overweeg een tapijt met noppen of een verhoging.
  • Vergeet niet dat gedempte kleuren momenteel erg trendy zijn.

Met deze tips in gedachten vind je vast en zeker het perfecte vloerkleed voor jouw huis. Bedankt voor het lezen en veel plezier met winkelen voor vloerkleden!

Berichten gemaakt 14

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven