Aanvraag energielabel

Hoe werkt de aanvraag van een energielabel

Energielabels worden gebruikt om het gas/water/elektriciteitsverbruik in te schatten. Aan de hand van het label stelt de leverancier het normale verbruik vast en past het contract hierop aan. Het juiste energielabel kan daarom een ​​groot verschil maken in de kosten, en als het label verouderd is, is het een goed idee om een ​​nieuw energielabel aan te vragen via Homekeur. Onze energieadviseurs komen dan bij u langs om een ​​passend energielabel voor uw woning te maken.

Hoe werkt de aanvraag?

Energielabels worden ter plekke bepaald door een energieadviseur. Een energieconsulent komt het verbruik inschatten, zowel qua isolatie als verbruik. Zo kan een energieadviseur het juiste energielabel voor uw woning bepalen en u tevens verbetermogelijkheden laten zien om uw woning te verduurzamen. 

Een bezoek van een energieadviseur duurt 1-2 uur. Gedurende deze tijd bepaalt hij de isolatiewaarde van de woning, bijvoorbeeld door de isolatie en het energieverbruik van de cv-ketel te bepalen. Na het bepalen van uw energielabel kan hij ook eenvoudige verbeteringen voorstellen.Zo krijgt uw woning een beter energielabel en verbruikt u dus minder gas/water/elektriciteit.Dit heeft invloed op de vaste lasten.

Stappen om een ​​energielabel aan te vragen bij Homekeur:

  • Dien uw aanvraag energielabel in via het formulier.
  • Wij kunnen u in contact brengen met een energieadviseur bij u in de buurt.
  • Maak een reservering op een geschikte datum en tijd
  • Energie adviseur komt langs op de afgesproken datum
  • Energieconsulent gaat aan de slag
  • Je ontvangt een energielabel 

Welke energielabels zijn er en wat betekenen ze 

Woningen krijgen een energielabel met een ‘energielabel brief’. Dit varieert van A tot G. Huizen met het A-label (groen) zijn het meest energiezuinig en de minst energiezuinige zijn gemarkeerd met het G-label (rood). Rode labels (D, E en F) kunnen uw huis afschrijven. 

Toekomstige kopers zullen waarschijnlijk veel onderhoud en verbouwingen aan hun woning ondergaan. Groene labels (A, B, C, enz.) kunnen daarentegen een positieve impact hebben op de verkoop van uw woning. Ik kan bevestigen dat het huis zeer energiezuinig is. Dit verhoogt de waarde van de woning (verlaagt arbeid en kosten voor de volgende bewoner) en geeft u een voordeel bij verkoop.

Berichten gemaakt 14

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven