Wat is een laadkabel type 2

Een laadkabel type 2 is een apparaat dat gebruikt wordt bij elektrisch rijden. Het is een kabel die de auto met de stroomvoorziening verbindt. De laadkabel type 2 is anders dan de andere omdat hij een extra geleider heeft die snelladen mogelijk maakt. Snelladen is wanneer je je auto in kortere tijd oplaadt. Dit is belangrijk want het bespaart je tijd en geld. De laadkabel type 2 kan met alle soorten auto’s gebruikt worden. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle auto’s snel kunnen laden. Ga bij je autofabrikant na of je auto snelladen kan voordat je dit apparaat gebruikt.

Verschil laadkabel type 1 en 2

Laadkabel type 1 is de oudere standaard en wordt langzaam uitgefaseerd ten gunste van type 2. De type 1 connector is vierkant van vorm en heeft vier pinnen, terwijl de type 2 connector meer trapeziumvormig is en zeven pinnen heeft. Beide worden gebruikt om een elektrisch voertuig met een externe lader te verbinden, maar type 2 kan hogere spanningen en stromen aan. Daardoor is type 2 opladen aanzienlijk sneller dan type 1 opladen. Daarom zijn de meeste nieuwe elektrische voertuigen uitgerust met een type 2 laadpoort, hoewel sommige ook nog een type 1 poort hebben. Bij het kiezen van een laadkabel voor je elektrische auto is het belangrijk na te gaan welk type poort je hebt, om de best mogelijke prestaties te krijgen.

Laadkabel type 2 16a of 32a

Bij de keuze van een laadkabel type 2 voor je elektrische auto zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Het eerste is de stroomsterkte. Een 16 ampère kabel is voldoende voor het meeste thuisladen, maar als je een snellere lader hebt of van plan bent bij openbare stations te laden, heb je misschien een 32 ampère kabel nodig. De tweede is of je een 1 of 3 fase kabel nodig hebt. Als je auto alleen aan één fase kan laden, dan volstaat een 1 fase kabel. Kan je auto echter op 3 fase stroom laden, dan zal een 3 fase kabel je auto veel sneller opladen. Tenslotte moet je beslissen waar je het meeste van je oplaadwerk zult doen. Als je alleen thuis oplaadt, dan zal een standaard thuislaadkabel prima werken. Ben je echter van plan veel onderweg op te laden, dan kun je beter investeren in een draagbare oplader die je bij openbare oplaadpunten kunt gebruiken.

Berichten gemaakt 35

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven